Det kan virke som om den evige oppskriften på kognitive rundstykker som jeg gjentatte ganger har lagt ut her, er det som skal til for å sette meg i bloggegir igjen.
http://www.velandhoven.blogspot.no/2011/03/god-morgen-rundstykker.html?m=1
Dét, sammen med sola som trekker meg ut av vinterdvalen hvert år i februar.
Jeg tiner opp, og finner inspirasjon.
Nå får vi se hvor lenge det varer!
mandag 11. februar 2013
torsdag 26. april 2012
Mangt skal vi møte, mangt skal vi mestre.
Skrevet 25.juli 2011 etter rosetoget
Jeg så en brigadeprest foran Domkirken
og kjente historien hans fra TV
jeg visste
at han i dag så sin sønn for siste gang
ung og pustende
kun ved hjelp av maskiner
de nærmeste som takket for livet hans mens hjertet enda slo
I kveld var pappaen ved havet av roser
Søkte fellesskapet med sin overlevende datter
mottok trøsten
som vi alle var der
for å gi
da gikk det opp for meg at vi er der, ikke bare for hverandre
men
for enkeltmenneskene
de som kjenner den knugende sorgen
de som sørger over alle de tapte, som oss alle
men som likevel er i bunnløs
fortvilelse over den ene
som de elsker, og som aldri vil komme hjem
jeg
ville gi ham en klem
men var ikke like modig som henne
hun som har favnet roten av hva vi trenger
Norge
klemmer, omfavnelser og å kjenne at vi er
her, skulder mot skulder
hun har skrevet det på et skilt
men egentlig står
det skrevet på oss alle
klemmene er gratis
med mange til overs i
disse dager
når jeg gir en, så får jeg en, og det trenger jeg
jeg merker det
når jeg møter folk jeg kjenner nå
klemmene er tettere
dypere
de sier mer enn
noen gang
lørdag 9. juli 2011
Du skal ikkje sove bort sumarnatta
søndag 5. juni 2011
Trygghet 2
Helgen lister seg på tå, med kusiner, fettere, liksomsøsken, nieser, nevøer, besteforeldre, svigerforeldre, bestevenner...

Nesten alle langveisfra, og nesten ingen er egentlig det vi kaller dem. Men det kjennes sånn ut i hjertet og da er de det!
- Posted using BlogPress from my iPhone

Nesten alle langveisfra, og nesten ingen er egentlig det vi kaller dem. Men det kjennes sånn ut i hjertet og da er de det!
- Posted using BlogPress from my iPhone
Location:Oslo
søndag 29. mai 2011
Trygghet
En jente sovner i et velkjent teppe, vel vitende at mamma og pappa er der når hun våkner.
En mann står klar med en klem når eksamen er over.
En mamma som vet hva som lønner seg.
En visshet om at sommeren bringer hvile.
En ro som gjør hjemmet til en festning.
En søndags ettermiddag med spontant kaffe og middag med søsken.
En god melding fra en nær venninne med bekreftelse fra gårsdagens valg.
En tro på at Gud vet hva som skjuler seg bak neste sving.
torsdag 24. mars 2011
Roser med hevet hode
Har du noen gang reist fra flotte roser som henger med hodet når du kommer hjem?
Vi var borte fra disse rosene en uke. Og møtte dette sørgelige synet;

Men jeg har er triks som jeg skal lære dere!
Snitt blomstene på nytt noen cm. Oppe på stilken.

Legg dem stilk i stilk i et kaldt vannbad i en natt eller to

Fyll nytt kaldt vann med rosenæring i en vase. Har du ikke næring kan du blande litt sukker med litt kokende vann før du har oppi det kalde.
Vips!

Så varer de i noen dager til!
Vi var borte fra disse rosene en uke. Og møtte dette sørgelige synet;
Men jeg har er triks som jeg skal lære dere!
Snitt blomstene på nytt noen cm. Oppe på stilken.
Legg dem stilk i stilk i et kaldt vannbad i en natt eller to
Fyll nytt kaldt vann med rosenæring i en vase. Har du ikke næring kan du blande litt sukker med litt kokende vann før du har oppi det kalde.
Vips!
Så varer de i noen dager til!
onsdag 23. mars 2011
God morgen-rundstykker
I skrivende stund ligger babyen og pludrer på matta si mens frokosten vår står og steker. Jeg har laget kognitive rundstykker etter oppskrift fra min tidligere pedlærer. Navnet har de fra metoden vi lærte oppskriften på
Den kan jeg skrive om senere. Jeg liker å kalle dem god morgen rundstykker! For man er nødt til å få en god morgen med så rask og god gjærbakst. I dag skriver jeg om dem for å fortelle hvor genial oppskriften er! Man lager nemlig deigen/røra før man legger seg om kvelden og om morgenen klæsjer man den ut i små deler med en skje og slenger i ovnen. Til sammen bruker du Max 20 minutter - inkludert steking!
Jeg blandet sammen røra uten søl i stua i går mens jeg så en episode big bang theory, tok bare alle ingrediensene med meg på et brett!

Så, for å lage, gjør følgende:
Ta 5dl lunkent vann
1/2 pakke fersk gjær
4 never havregryn
2 ss honning
2 ss olje
2 ts salt
En neve eller to med solsikkekjærner hvis du har
Og til slutt mel. Når det gjelder mel er du fri til å blande den typen mel du ønsker. Men lager du dem grove er det viktig å passe på at du har nok hvetemel så de ikke smuldrer opp.
Deigen skal være seig, bare litt tykkere enn kakerøre.
La deigen stå i kjøleskapet natten over

Det første du gjør om morgenen er å skru på ovnen ca. 225c•

Så tar du en skje og fordeler deigen på en plate eller i silikonformer.

Dryss solsikkekjerner eller andre frø på toppen

Stek i ca ti minutter til de er gyldne på toppen og lager en hul lyd når du banker på undersiden.

Vel bekomme! Og god morgen!
• Lotte on the go
Den kan jeg skrive om senere. Jeg liker å kalle dem god morgen rundstykker! For man er nødt til å få en god morgen med så rask og god gjærbakst. I dag skriver jeg om dem for å fortelle hvor genial oppskriften er! Man lager nemlig deigen/røra før man legger seg om kvelden og om morgenen klæsjer man den ut i små deler med en skje og slenger i ovnen. Til sammen bruker du Max 20 minutter - inkludert steking!
Jeg blandet sammen røra uten søl i stua i går mens jeg så en episode big bang theory, tok bare alle ingrediensene med meg på et brett!
Så, for å lage, gjør følgende:
Ta 5dl lunkent vann
1/2 pakke fersk gjær
4 never havregryn
2 ss honning
2 ss olje
2 ts salt
En neve eller to med solsikkekjærner hvis du har
Og til slutt mel. Når det gjelder mel er du fri til å blande den typen mel du ønsker. Men lager du dem grove er det viktig å passe på at du har nok hvetemel så de ikke smuldrer opp.
Deigen skal være seig, bare litt tykkere enn kakerøre.
La deigen stå i kjøleskapet natten over
Det første du gjør om morgenen er å skru på ovnen ca. 225c•
Så tar du en skje og fordeler deigen på en plate eller i silikonformer.
Dryss solsikkekjerner eller andre frø på toppen
Stek i ca ti minutter til de er gyldne på toppen og lager en hul lyd når du banker på undersiden.
Vel bekomme! Og god morgen!
• Lotte on the go
Abonner på:
Innlegg (Atom)